NYE Nissan Ariya

Når elbileksperten Nissan nå lanserer en elektrisk crossover, er den proppet med utstyr, gjennomtestet og godt egnet for norske forhold. Ariya er en romslig – og prisgunstig – familiebil.

Takket være sin ledende posisjon i elbilmarkedet etter ti år med verdens mest solgte elbil – Nissan Leaf – så har det vært knyttet store forventninger til Nissan Ariya, deres nye elektriske SUV. Da forhåndssalget startet i september, var Norge først i verden, etter hjemlandet Japan.

Så langt har interessen også svart til forventningene, både i antallet forhåndssalg og omtaler: «Svært konkurransedyktig familie-SUV» skriver Teknisk Ukeblad, mens elbil.no mener at «Nissan Ariya har det som skal til for at nordmenn skal vurdere den». Broom.no tror at den «kommer til å bli en storselger».

Nissan kan elektrisk kvalitet

– Nissan har brukt tid på å utvikle en elbil som kan hevde seg i klassen. Ariya er spekket med moderne teknologi og tikker av alle boksene for nordmenns behov, uten at du må betale dyrt for utstyr du forventer å få med. La oss bare si det rett ut; den er prisgunstig!

Knut Arne Marcussen, kommunikasjonssjef i Nissan, understreker at Nissan Ariya er utviklet for å gjøre skikkelig entré når leveringene begynner til sommeren:

Typisk norsk

At Norge er et viktig marked for Nissan er ikke bare tydelig ved at Ariya lanseres her først. Vi blir også prioritert for levering når bilene kommer i juni.

Nissan Ariya har også flere funksjoner som står høyt oppe på ønskelisten for nordmenn, som lang rekkevidde og komfortable kjøreegenskaper som mestrer alle slags vær- og føreforhold. Viktig for nordmenn er også muligheten for firehjulstrekk, tilhengerfeste og takstativ.

– Firehjulstrekkmodellene har øyeblikkelig dreiemoment på alle hjul, som skaper godt veigrep uansett vær og terreng. Og med kraften fra firehjulstrekk mestrer Nissan Ariya en tilhengervekt på opptil 1500 kilo, samtidig som den har skiboks på taket, sier Marcussen.

– Med Ariya har Nissan tatt i bruk all sin erfaring og kompetanse på elbil, teknologi og kvalitet for å utvikle en av de mest spennende elektriske familiebilene på markedet.

Nissan Ariya – et nobelt valg

Ariya betyr nobel, ren og verdifull – som sier noe om hva Nissan vil med sin nye, elektriske SUV.

Bilprodusenten har brukt god tid på å utvikle en sikker, kraftig og lekker crossover. Her er noe av det du kan få:

  • Lang rekkevidde, opptil 500 kilometer
  • e-4ORCE firehjulstrekk
  • 22 kW ombordlader, som gir fulladet batteri etter omtrent 4 timer
  • Romslig interiør med justerbar midtkonsoll
  • Tilhengerfeste opptil 1500 kg
  • Mulighet for takstativ og skiboks
  • Automatisk, trådløs software-oppdatering med to minner, som gjør at du ikke behøver å parkere bilen for å oppdatere systemene
  • ProPilot førerassistanse, med blant annet intelligent cruisekontroll som tilpasser seg fartsgrensene; styringassistanse, og filholderassistanse
  • Pris fra 419.900 kroner

Firehjulstrekk og rikelig med krefter

Nissan Ariya kommer i fire versjoner, der innstegsmodellen Advance koster 419.900 kroner. Legg til 90.000 kroner og du får modellen Evolve, som først og fremst har mer rekkevidde og mer kraft. For 539.900 kroner får du e-4ORCE Evolve med firehjulstrekk.

Nissans system for firehjulstrekk, e-4ORCE, har elmotor på begge akslingene som skaper svært dynamiske kjøreeg

enskaper.

– Begge utgavene med firehjultrekk har svært høyt dreiemoment, men toppmodellen e-4ORCE Performance har enda bedre ytelser og går fra null til hundre på 5,1 sekunder, sier Marcussen.

Rask hjemmelading

Nissan Ariya kan også leveres med 22 kW-ombordlader, som gjør at du kan halvere ladetiden når du lader hjemme, så lenge strømstyrken er tilstrekkelig.

– Muligheten for å lade til full rekkevidde på under fire timer hjemmefra vil fjerne mye ladestress. Du kan for eksempel lade mens du pakker til hytteturen og kanskje hoppe over et hurtigladestopp. At dette kommer som standardutstyr i tre av modellene, gjør Nissan Ariya spesiell, sier Marcussen.

Ariya er også Nissans første elbil med CCS-lader som standard i Europa, som gir tilgang til et større nettverk med lademuligheter. Ved hurtiglading får du inntil 300 kilometer rekkevidde på en halvtime.

Fleksibel og rommelig

Uansett hvilken utgave av Nissan Ariya du velger, får du en lekker bil med futuristisk design i ti ulike fargekombinasjoner. Bilen har kompakte ytre mål som gjør den morsom å kjøre. Til tross for det er dette en svært rommelig bil.

Den elektrisk justerbare midtkonsollen gir fleksibilitet, og et helt flatt gulv gir best mulig beinplass. Da Tek.no testet bilen, noterte journalisten seg at han med sine 183 centimeter «kunne sitte fullt oppreist i baksetet og likevel ha seks-syv centimeter over hodet».

– Bagasjerommet er også overraskende stort, 468 liter, med en dobbel bunn som gir ekstra plass og fleksibilitet, forklarer Marcussen.  

Ariya – en klassevinner

Lekkert design, god plass og fullspekket utstyrspakke er viktig, men først når sikkerheten er på plass. Nissan understreker at både sikkerhetsutstyr og teknologi er av det beste på markedet i dag.

– Førerassistanseteknologier gir deg forskjellige nivåer av kontroll, og alt av elektronikk og teknologi er gjennomtestet, sier Marcussen. Han er sikker på at spådommene blir sanne:

– Sikkerheten sammen med design, utstyr, rekkevidde, firehjulstrekk, pris – og ikke minst Nissans lange erfaring med elbilteknologi – gjør at Ariya har alt som trengs for å bli en vinner i sin klasse.