Ny motor i folkekjære Nissan X-Trail

X-Trail kom på markedet i 2001 og ble fort populær i Norge. På starten av 2000-tallet lå modellen inne blant de 20 mest solgte i flere år på rad, med en 15. plass i 2004 som beste plassering.
Sammen med japanske konkurrenter som Toyota RAV4 og Honda CR-V, skapte X-Trail den første bølgen av SUV-er.

Tilnærmet selvkjørende
Nå får den en oppgradering av drivlinje, infotainmentløsning og førerassistansesystem. Det mest kjenner vi allerede fra lillebrødrene Qashqai og Leaf.
Førerassistanse-systemet, kalt ProPILOT, styrer både manøvrering, bremsing og akselerering innenfor ett felt ved motorvei-kjøring – og er altså innenfor disse rammene tilnærmet selvkjørende.
X-Trail får også to nye drivlinjer. En 1,7-liters dieselmotor med 150 hestekrefter, samt en 1,3-liters turbobensin-motor med 160 hestekrefter.
Begge tilfredsstiller den nye utslippsnormen Euro6d-Temp.
Bensinutgaven blir også tilgjengelig med en sjutrinns dobbeltkløtsjgirkasse, men bare dieselvarianten kan leveres med firehjulsdrift. Hengervekten er inntil 2000 kg.

Start på mobilen
Et nytt infotainmentystem med en TOM TOM navigasjonsløsning lar deg blant annet planlegge kjøreruten på mobilen, for så å overføre den direkte til skjermen i bilen når turen starter.